Categorieën:

Rijschool Van BENTUM & Van BENTUM Transportopleidingen

Terug naar overzicht

2-Daagse Rijopleiding Vrachtwagenrijbewijs C

Locatie: Diverse locaties mogelijk, zie onze website
Moeilijkheidsgraad:
VMBO Niveau

Beschrijving opleiding

Wij organiseren een unieke complete rijopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs C, met als motto:
VANDAAG BEGINNEN, MORGEN GESLAAGD!

Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C toe te werken, maken we bij aanmelding een complete planning voor je rijopleiding.

THEORIE
Je begint de cursus met 2 theorie examens. Het ene examen gaat over verkeer & techniek en het andere examen gaat over de voertuigadministratie. Denk daarbij aan gebruik tachograaf, rij- en rusttijdenwet, vrachtbrieven en dergelijke. Beide theorie examens worden bij voorkeur ingepland op dezelfde dag en bestaan uit 40 en 50 meerkeuzevragen.

Je kunt je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining.
Met één uur studie per dag, kun je in vier weken klaar zijn.
Uiteraard kan het sneller, maar dat is afhankelijk van je eigen studietempo.

PRAKTIJK
Beide dagen beginnen met een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken.
Ook lopen we een rondje om de vrachtauto; kijken even onder de motorkap; controleren samen de verlichting en daarna start de praktijkopleiding.

In totaal lessen we 2 hele dagen en behandelen we alle bijzondere verrichtingen; gaan een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom en laten je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtwagen. Denk daarbij aan de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen i.v.m. de grote wielbasis van een vrachtwagen.

De praktijkopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs C wordt gegeven in: Amstenrade, Amsterdam, Asten, Arnhem, Barendrecht, Breda, Dalfsen, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Elsloo, Groningen, Goes, Heerlen, Helmond, Tiel, Tilburg, Landgraaf, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nederweert, Nijmegen, Oosterhout, Oss, Rotterdam, Rogat, ’s Hertogenbosch, Sittard, Someren, Stein, Susteren, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Weert en Zwolle.
Staat jouw plaats er niet bij en wil je weten of we ook bij jou in de buurt kunnen komen voor de rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C? Neem dan even contact met ons op.

De kosten (theorie + praktijk) voor deze unieke en complete 2-daagse opleiding bedragen € 1.995,00*
Alleen praktijk voor het vrachtwagen C rijbewijs volgen? Dat is ook mogelijk!
De kosten van alleen een praktijktraining + praktijkexamen bedragen € 1.550,00*
* Beide genoemde opleidingen zijn exclusief BTW. Particulieren en instellingen betalen bij ons geen BTW.

Voorwaarden opleiding

• Tijdens de voorbereiding op de 2 theorie examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de verplichte medische keuring voor rijbewijs C.
• Ook moet je een eigen verklaring downloaden voor het rijbewijs C met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Je kunt de eigen verklaring ook kopen in ieder gemeentehuis.

Examen informatie

• De theorie examens kunnen worden afgenomen in elke plaats waar het CBR een theoriecentrum heeft.
• De 2-daagse praktijkopleiding wordt gegeven in héél Nederland en afgesloten met het praktijkexamen C bij het CBR/CCV. Dit kan ook op je eigen locatie, indien er meerdere deelnemers zijn.
• Ben je geslaagd, dan kun je bij de gemeente je rijbewijs gaan aanvragen.

 
 
Over Transport.nl

Transport.nl is hét nieuwe portal voor en door transporterend Nederland. Wij bieden een selfservice omgeving waarbinnen bedrijven zich uitstekend kunnen profileren. De inhoud van de website moet zoveel mogelijk door transporteurs (of aan de transportbranche gerelateerde bedrijven) tot stand komen. Bedrijven kunnen op Transport.nl zelf zeer uitgebreide bedrijfsprofielen aanmaken, (binnenkort) ladingen uitwisselen, offerteaanvragen van (nieuwe) klanten ontvangen, vacatures plaatsen, cv’s doorzoeken, opleidingen aanbieden, nieuws delen en nog veel meer.

Maak nu gratis een account aan!